„Az én szívemben boldogok a tárgyak…”

.

  • 2016-05-11
  • Comment: 0

Kiállítás a Bükki Nemzeti Park területén élő népművészek alkotásaiból

A magyar nemzeti parkok nemcsak a természeti kincsek védelméről, hanem a kulturális értékek megóvásáról is gondoskodnak. Nemzeti Parki Termék védjegyet azok a kiváló minőségű helyi termékek és szolgáltatások kaphatnak, amelyek védett természeti területről származnak és előállításuk a természetvédelem
céljaival összhangban történik. A védjegy hozzájárul a mesterségbeli hagyományok továbbéléséhez, az ősi tájhasználati formák újjáélesztéséhez. A különféle kézműves termékek – dísztárgyként vagy mindennapos használati eszközként – hosszú ideig megőrzik egy nemzeti parki látogatás emlékét.
Minden igazi őstermelői és kézműves termékben benne van készítőjének szaktudása, és ami talán még ennél is fontosabb, szakmája iránti odaadása, tisztelete, a termékeihez való érzelmi kötődése. A szeretettel előállított kézműves termék mind-mind egyediséget hordozó alkotás, mely sajátos, személyes köteléket alakít ki a termelő és a fogyasztó között. Ez a fajta mesterségbeli tudás és hozzáállás talán a környezetükkel harmóniában élő, a természeti értékeket megbecsülő emberekben a legerősebb.

 

Egri Kulturális és Művészeti Központ – Templom Galéria (Trinitárius u.. 5.)

Kiállítás-megnyitó: június 25., szombat 19.00, Közreműködik: Kaláka együttes

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .