Faünnep – Kányádi Sándor fát ültet

Egerben, a helyiek és turisták kedvelt parkjában, az Érsekkertben van egy kis terület, amelyet Múzsák ligetének neveznek. Itt áll a város két nagy írója: Bródy Sándor és Gárdonyi Géza szoborcsoportja (Varga Imre szobrász alkotása), körülöttük pedig gyűlnek a fácskák. Valamennyi egy-egy neves író nevéhez kötődik, ugyanis ők ültették. A fák előtt álló sárgaréz-tábla tudatja a kíváncsi szemlélődővel, hogy ki, mikor plántálta és mi a fa fajtája.2012-ben egy vadkörte-fával gyarapodott a liget, a Kaláka Fesztivál fájával. A Kaláka együttes tagjai ültették a fesztivál mindenkori közönsége nevében, Bródy Sándor és Gárdonyi Géza születésének 150. évfordulója alkalmából. Ott áll a kis vadkörtefa a liget kitalálója, Alexander Brody (Bródy Sándor unokája) Esterházy Péter, Faludy György, Márton László, John Lukacs és más neves írók, költők, tudósok fáinak szomszédságában.

Idén ismét különleges eseménynek lehetnek részesei, akik eljönnek az Érsekkertbe, a Múzsák ligetébe. Kányádi Sándor ültet fát. Reményeink szerint jelen lesz Alexander Brody is, muzsikál a Kaláka együttes.

Az itt látható videó a 2012-es Kaláka-fa ültetésekor készült, az együttes Kányádi Sándor „Valaki jár a fák hegyén” című versét játssza.

Június 25. (csütörtök) 16:00 – Érsekkert, Múzsák ligete