Verskoncert – „Valaki jár a fák hegyén”

A Kaláka együttes Kányádi-műsora. A fesztivál első eseménye évek óta a Verskoncert, amelynek közreműködői költők és verséneklők. Idén egy kicsit más lesz a rendezvény, mint az eddig megszokott: „csak” a Kaláka együttes muzsikál, s – ha egészségi állapota engedi – ott lesz Kányádi Sándor is, aki verset is mond és mesél. A Kaláka együttes első erdélyi turnéja (1981) óta énekli Kányádi Sándor verseit. A Hangzó Helikon sorozat indító kötete is a „Kaláka – Kányádi” volt. A műsor gerincét a lemezen hallható dalok adják, kiegészülve az azóta írottakkal.

Sok ilyen közös fellépésük volt már színházakban, könyvfesztiválokon, itthon és külföldön. A legemlékezetesebb alkalom talán az volt, amikor Nagygalambfalván, Sándor bácsi szülőfalujában, Székelyföldön ezzel a koncerttel ünnepelték nyolcvanadik születésnapját.

A Verskoncert előtt délután ½ 5-kor, az Érsekkertben, a Múzsák ligetében ültet majd fát Kányádi Sándor. A munkában segítségére lesz a Kaláka mellett Alexander Brody, Bródy Sándor unokája, aki a koncerten is vendégünk lesz.

Verskoncert – Június 25. (csütörtök) 19:00, Eger, Bolyki-völgy

www.kalaka.hu