Z’mirim Klezmer Band

A Z’mirim diák klezmer zenekar 2004. szeptemberében alakult a Lauder Iskola 10-13 éves növendékeiből. A mostani felállásban 2011. óta játszanak együtt. Rendszeres fellépői a budapesti Zsidó Nyári Fesztiválnak a „Judafeszt” és „Klezmermaraton” rendezvényeknek. Nagy sikerrel játszottak az „Élet Menetén”, Budapesten, a Művészetek Völgyében, Kapolcson, a Nógrádi Folklór Fesztiválon, és 2013 tavaszán Németországban 4 koncerten. valamint 2014-ben a Kaláka Fesztiválon, Egerben. Az elmúlt évek során kialakult egész estét betöltő, önálló repertoárjuk, amelyen ismert, tradicionális klezmer dallamok csendülnek fel, saját hangszerelésben.

 

A magyar holokauszt 70. évfordulójára készített emlékműsorukkal számos magyar és határon túli városban megfordultak. Ezt a programot több, mint 6.000 ember látta eddig. Legutóbb Düsseldorfban  és Schermbeckben (Németország), valamint a Saul fia című film koppenhágai díszbemutatóján léptek fel.

 

Az együttes munkáját két tanár irányítja: Nagy Anna a Budapest Klezmer Band harmonikása, és Pados Balázs klarinétművész. Mindketten a Lauder Iskola tanárai. Technikai háttér: Koczka Benjamin, koordinátor: Radó Anna

 

Július 2. (vasárnap) 22:00 – Dobó István Vármúzeum, PanorámaSzínpad

 

https://www.facebook.com/zmirimklezmer/info

https://www.facebook.com/azemlekezetrezonanciai/?fref=ts

 

Feltöltve: | Utolsó frissítés: | Kategória: Fellépők 2017