fbpx

Dresch Quartet

“Dresch Mihály olyan belső dimenziók feltérképezésére képes, amire bár sokan vállalkoznak, csak keveseknek sikerül a megélt tapasztalatokról ilyen volumenű muzsika megformálása. A magas technikai tudás mellett talán pont ez a letisztult, nyakatekert belemagyarázások nélküli, szellemi és kulturális gyökerekből kihajtott szándék szükséges, ami minden jel szerint Dresch szerzői forráspontja. ” (Lángoló Gitárok)

A zenekar évtizedek óta járja következetesen és magabiztosan a saját útját a magyar népzene és az afroamerikai jazz egyéni – a zenekarvezető és a mindenkori tagok által közösen kialakított – ötvözetével. Elkötelezettség a zenei koncepcióban, tisztelet és alázat a források iránt, kiemelkedő muzsikusok, új és örökzöldnek számító Dresch-szerzemények, sztenderdek Dresch-módra – mindezek együttese adja azt a zenei élményt, amit koncertjeinek közönsége minden esetben az újszerűség élményével gazdagodva tapasztalhat meg.

Az együttes legújabb lemeze az Árnyékban címet kapta. 

A szerzemények elkalauzolnak bennünket Bartók és Kodály világába, John Coltrane univerzumába és hazánk minden szegletébe (a határon túli területekre is), ahol kristálytiszta forrásként szólalnak meg népünk gyönyörű zenéi. Gáspár Károly

Árnyékban lenni számomra annyi,
mint nem a rivaldában, folyamatos
ricsajban, dumálásban…
Árnyék hűvösében figyelni,
szemlélődni, tevékenykedni.
Ez az árnyékban!
(Dresch Mihály) 

június 23.

  • Rackaláka

    2022. június 23. 18 óra – Noszvaj, De La Motte Kastély

    […]

június 24.

június 25.

június 26.