fbpx

Ethnofil

Középiskolás baráti társaság örömzenélése, tizenéves kamaszok zenei agymenése, népzenei háttér, egy kis jazz és nem kevés improvizáció. Nagyjából ez az egri származású Ethnofil megalakulásának kémiai vegyülete.
Az eredetileg négytagú felállás fokozatosan bővült ki először Okos Viola (ének/hegedű), majd Őrsi One-AB András (scratch/sampler) játékával a Fülön Csíp című első lemezükön 2011-ben. Az új felállásban a következő évben elnyerte a csapat az A38 hajó Talentométer tehetségkutatójának fődíját, majd Budapestre helyezte központját.
A rendszeres koncertek mellett az Ethnofil neve több összművészeti projektben tűnt fel, melyekben a csapat kortárs táncosokkal, valamint vizuális elemek által inspirálva (némafilmek, Kiégő Izzók) próbálta ki magát improvizációs előadásokban. Az új ismeretségek és zenei élmények hatására egy még nyitottabb zenei közösség jött létre, mely egyre bátrabban merített az elektronikus és progresszív zenék eszköztárából. A 2014-es „Kókuszmúzeum” már ebben az új szellemben készült, sőt az Ethnofil zenei közössége újabb taggal bővült Zahár Fanni (Soul Clap Budapest) személyében (fuvola, furulya, szaxofon). A lemezen közreműködőként Parti Nagy Lajos mellett olyan kísérleti, progresszív bandák tagjai szerepelnek, mint Gyányi Marcell – makrohang, vagy Kovács Gábor – derTanz. Az immár nyolctagú formáció a koncertjein sajátos univerzumába repít, ahol műfaji korlátok már rég nem léteznek és a zene általános érvényű szeretete uralkodik egy sokszínű, de mégis egységes világban.

Június 26. (péntek) 17:30

Vármúzeum – PanorámaSzínpad

www.ethnofil.hu

JEGYVÁSÁRLÁS

június 22.

június 23.

június 24.

június 25.