fbpx
Lakatos Mónika és a Gypsy Voices

Lakatos Mónika és a Gypsy Voices

június 28. 16 óra

június 28. 16 óra

Fotó: Farkas András

Az oláh cigány zene kedvelőinek nem kell bemutatni Lakatos Mónikát, a Romengo együttes egyik énekesét, akinek nem is olyan rég jelent meg első szólólemeze a Romanimo, amely a World Music Charts Europa top 5 -ös listáján szerepelt a megjelenést követően, illetve a WMCE lista 2018-as éves Top 150 – es elitjében a 15. helyen szerepel.
Mónikát ebben formációban is a tőle megszokott lendülettel és átéléssel hallhatjuk énekelni tradícionális oláh cigány ritmikus dalokat, melyeket a lehető legletisztultabb hangzásban ad át a közönség számára, Rostás Mazsival és zenésztársaival, akik főleg az énekhangjaikkal teszik még élvezetesebbé azokat a dalokat, amelyeket otthon családi körben, összejövetelek alkalmával tanultak.
Néhány dalt a műfaj kedvelői ismerhetnek más oláh cigány zenét játszó zenekaroktól, de Mónika hangján megszólaltatva ezek az ős régi dalok, egy teljesen új hangzásvilágot teremtenek.

A koncert különlegessége annak az új összeállításnak a bemutatója, mely a MusicaFemina program felkérésére készült el. A MusicaFemina International program női alkotók munkájára hívja fel a figyelmet. A program eseményei Ausztriában, Szlovéniában, Németországban és Magyarországon zajlanak.

” A Cigány Hangok projekttel arra törekszünk, hogy olyan énekhangokat szólaltassunk meg a műsor alatt, amelyek egyediek és jellegzetesek a cigányságon belül és még azzal az énektechnikával énekelnek, amelyet leginkább az öregeinktől hallottunk. Továbbá szeretnénk a fiatalabb generációt is bevonni a produkcióba az előadások során “

Lakatos Mónika

JEGYVÁSÁRLÁS

június 22.

június 23.

június 24.

június 25.