fbpx

M.É.Z.

június 29. 17.30

június 29. 17:30

M.É.Z. 1988-ban alakult ír és skót folkzenét játszó együttes, ennek a műfajnak az első művelője Magyarországon. Nevük a Meg nem Értett Zenekar rövidítése. Az együttes logója egy öreg, szakállas, ír hegedűs. Mottójuk szerint a M.É.Z. az a zenekar melynek nem célja, hanem dolga van. Kilenc albumuk jelent meg, kétezernél több koncertet tartottak.

A folyamatosan koncertező együttes 2018-ban töltötte be a harmincadik évét. 

A műsoron továbbra is ír és skót nép- és műdalok és vidám kocsmadalok szerepelnek, törvényen kívüliekről és az ír szabadságharcról szóló balladák hallhatók többnyire eredeti nyelven, de néhány dalhoz magyar műfordítás is készült. Egyes dalokban az ír és a magyar népzene fúziójaként Turzó Sándor háromhúros mezőségi brácsával kíséri az ír dalokat.

Gyakran lépnek fel közösen az ERIN ír sztepptánc együttessel. A Kaláka Fesztiválon is az ERIN táncegyüttes lesz a M.É.Z. vendége. Egy kis „riverdance” hangulat, ír táncshow és végül a közönséget is megtáncoltatják majd!

Az Erin társulat 2010 nyarán alakult meg Budapesten Zimborán Gábor vezetésével, az ország legnagyobb és legszínvonalasabb ír tánc iskolájának válogatott tagjaiból. Társulatunk tagjai tapasztalt előadók, nemzetközi szinten is kiváló eredményeket elért professzionális ír sztepp versenytáncosok, akiknek tánctechnikai tudása és színpadi rutinja garantálja előadásaik magas szakmai színvonalát.

Színpadi produkcióikban tradicionális és modern ír sztepp koreográfiák kerülnek bemutatásra látványos show-műsorok formájában. Műsoruk egyes számait az autentikus ír tánc teljes köréből válogattuk össze, így társulatunk tagjai az energikus, bonyolult ritmusokkal teli, divatos „hard shoe” ír sztepptáncok mellett bemutatnak a balett-táncokhoz hasonló „soft shoe” koreográfiákat, valamint több száz éves múltra visszatekintő szteppcipős és formációs (nép)táncokat, ill. Írország nyugati partvidékére jellemző, kevésbé ismert old-style ír sztepp lépéssorokat is.

JEGYVÁSÁRLÁS

június 22.

június 23.

június 24.

június 25.