fbpx
MásKÉP zenekar

MásKÉP zenekar

A csongrádi MásKÉP zenekar annak a közel 40 éves magyar zenei hagyománynak a fiatal, dinamikus képviselője, amelyet Sebő Ferenc és a Gryllus testvérek indítottak el. A műfaj azóta is eleven, sokszínű, izgalmas és maradandó alkotásokkal gazdagodott az elmúlt évtizedek során.
A MásKÉP zenekart fiatal pedagógusok alapították, azzal a céllal, hogy kedves költőik – köztük József Attila és Weöres Sándor – versein keresztül mondják el azt, hogy látják, mit gondolnak és miként érzik magukat a világban. Versmegzenésítéseik így személyessé, egyedivé és hitelessé válnak.
A zenekar neve is a saját, egyéni megszólalást tükrözi. Az együttes tagjai eltérő zenei irányokból érkeztek, hiszen klasszikus zenész, rock zenész, virtuóz ütőhangszeres, gitáros-énekes talált egymásra és saját stílusára a zenekarban.
A kompozíciókban, melyekben az improvizáció is fontos szerepet kap, számos zenei hatás és műfaj kapaszkodik össze. A hangzás főleg a kárpát-medencei, az ír, a bolgár, a román, a balkáni, az afrikai és az orientális zenei hagyományból táplálkozik, de a végleges zenei szövet a jazz és a kortárs pop elemeivel gazdagodva áll össze.
Szólistáik eltérő stílusa, hangszíne, előadói megközelítése és az összetett zenei struktúra teszi egyedivé, műfaji és stílusbeli korlátok nélkülivé a MásKÉP hangzását.
2011. évi megalakulásuk óta számos koncert kapcsán váltak egyre népszerűbbé. Fontos számukra, hogy zenéjük segítségével az új generációk is megismerjék az általuk megzenésített irodalmi alkotásokat. Így gyakori szereplői és rendezői alap- és középfokú oktatási intézményekben, klubokban rendhagyó irodalom- és énekóráknak.
A tagok alkotókedve és kreativitása által fellépéseik gyakran kapcsolódnak össze kortárs képzőművészeti eseményekkel és válnak egyúttal különleges, összművészeti élménnyé.

2014-ben részt vettek az A38 Talentométer elnevezésű tehetségkutatóján, a következő évtől pedig a Cseh Tamás Program kiemelt és támogatott zenekarainak egyike.
Június 26. (péntek) 19:30, Vármúzeum – PanorámaSzínpad

 

https://www.facebook.com/maskepzene

 

JEGYVÁSÁRLÁS

június 22.

június 23.

június 24.

június 25.