Az ebben az évben jubiláló 50 éves Kaláka idén 40. alkalommal rendezi meg a Kaláka Fesztivált, Egerben június 27-30. között az Érsekkertben.

A többszörös kerek évforduló alkalmából Rajzpályázatot hirdetünk az Egri Tankerületi Központ Általános Iskolái számára.

Pályázók köre

A Kedvenc Kaláka dalom rajzpályázat az Egri Tankerületi Központ Általános Iskolás diákjai számára került kiírásra. A pályázaton az érintett iskolák tanulói indulhatnak.

a. EGYÉNI PÁLYÁZAT beadása esetén a következő korcsoportokban:

  1. 6-8 évesek
  2. 9-11 évesek
  3. 12-15 évesek

b.  CSOPORTOS PÁLYÁZATOT iskolai alkotóközösségek adhatnak be (rajzszakkör, baráti társaság, osztály, napközis csoport stb.) korcsoport meghatározás nélkül, így akár vegyes korosztályok is dolgozhatnak együtt.

Pályázat leadása - egyéni pályázatoknál

A pályázatokat személyesen vagy postai úton is el lehet juttatni a leadási pontokra. A pályázatok leadásának helye: Bródy Sándor Megyei Könyvtárban (3300 Eger Kossuth Lajos utca 16.) valamint a települési könyvtárak.

A rajzokat kérjük egy nagyméretű borítékba tenni, a borítékra írják rá: “Kaláka 50″ rajzpályázat. Az egyéni pályázatokat akár egyesével, akár összegyűjtve egy közös borítékban is le lehet adni.

Egyéni pályázat esetén minden rajz hátuljára kérjük feltüntetni a következőket:

  • A pályázó neve
  • A pályázó iskolájának neve és osztálya
  • Szülő neve, telefonszáma, e-mail címe

A rajzokat eredetiben kérjük leadni. Ugyanakkor javasoljuk, hogy leadás előtt készítsenek róla egy digitális másolatot arra az esetre, ha a rajz megsérülne vagy nem érne célba. A digitális másolat nem szükséges a pályázathoz beadásához, azt a pályázó maga őrizze meg.

Pályázat leadása - csoportos pályázatoknál

A pályázatok leadásának helye: Bródy Sándor Megyei Könyvtárban (3300 Eger Kossuth Lajos utca 16.) valamint a települési könyvtárak.

Csoportos kategóriában benyújtott pályamunkák leadásánál kérjük ügyeljenek arra, hogy az alkotások ne sérüljenek. A leadott alkotások mellé, lezárt borítékban kérjük a következő információkat:

  • A csoport neve és rövid bemutatása (pár mondatban, hogy képet kapjunk az alkotóközösségről)
  • Intézmény megnevezése, akit képviselnek. A fődíj megnyerése esetén az itt megnevezett intézményben kerül sok a Kaláka koncertre.
  • Felnőtt kapcsolattartó neve, telefonszáma, e-mail címe

Elkészítési technikák

A pályamunkákat tetszőleges technikával lehet készíteni, az alkotó fantáziájára és kreativitására van bízva. Használhatnak ceruzát, filctollat, festéket, ragaszthatnak papírmontázst, stb.

Pályázatok kiállítása

A beküldött pályaműveket egy szakmai zsűri fogja értékelni. A zsűri elnöke Faltisz Alexandra grafikusművész. Az alkotásokból a zsűri válogatása alapján kiállítást szervezünk, melyen természetesen a díjnyertes rajzok is láthatóak lesznek. A kiállítás helyszínét a későbbiekben pontosítjuk. A Kiállítás megnyitója és a díjátadás 2019. június 28-án 14 órakor, a 40. Kaláka Fesztivál keretében kerül megrendezésre.

A díjazottakat és a kiállításra kerülő művek alkotóit külön értesítjük.

A kiállítást követően a kiállított rajzokat a készítőik átvehetik a Bródy Sándor Megyei Könyvtárban.

Díjazás

Egyéni pályázóknál korcsoportonként az első három helyezett értékes nyereményben részesül.

Csoportos pályázóknál a nyertes csapat egy Kaláka koncertet nyer, melynek keretében a Kaláka együttes 60 perces koncertet ad a győztes csapat iskolájában.

További információ

Esetleges kérdéseivel forduljon a fesztivál szervezőihez:office@kalaka.hu

Marosi Veronika 
 (30) 870-5242 

Hódos Edina
(30) 992-5673