fbpx
Szorgalmas és rest lány – a Galagonya Bábszínház előadása

Szorgalmas és rest lány – a Galagonya Bábszínház előadása

Egy  özvegyember új asszonyt hoz a házhoz, ám az és a leánya, haszontalan, lusta teremtések. Egész nap az özvegyember leányát dolgoztatják, este pedig mikor a gazda hazatér  azt hazudják, hogy mindent ők csináltak.  

A két gonosz teremtés kedves kecskéjét is megfenyegetik, ezért  a lányka  inkább útra kel szerencsét próbálni és magával viszi  kis gidáját.

Vándorlása közben megtisztítja az útjába kerülő kutat, megjavítja a kemencét, és segítségükkel teljesíti a vállalt szolgálatot. Megmosdatja, megeteti és megőrzi a http://www.galagonyababszinhaz.eoldal.hu/rábízott manót. Jutalma egy tarisznya,mely a leány  minden kívánságát teljesíti. 

A lusta lány is szeretne ilyen kincset. Elindul, ám nem vesződik sem a kúttal, sem a kemencével, sőt a rábízott manócskával sem. Jutalma egy varázspálca amely majd működésbe lép, ha itt van az ideje.  A rest lány kincseket remél, ám a pálca jól ellátja a baját, ha nem veszi ki a részét a munkából. Egykettőre ő és anyja is szorgos, dolgos családtaggá válnak.

 Az újszerű meseszövés leköti a nagyobbak figyelmét a kis kecskék kapcsolódási pontot jelentenek a kisebbek (3-4 évesek) számára, akik segítségükkel jól végig tudják követni az eseményeket.

Az előadás az ismert „Holle anyó” történet népmesei változata.  A mese vizuális megjelenítése a magyar népművészet motívumkincsén alapul.

 

Június 30. (szombat) 15 00 – ParkSzínpad (Eszterházy tér)

 

http://www.galagonyababszinhaz.eoldal.hu/

 

JEGYVÁSÁRLÁS

június 22.

június 23.

június 24.

június 25.