fbpx
Hunclorique// Boggie&Petruska

Hunclorique// Boggie&Petruska

Boggie&Petruska
2024. június 29. 17 óra

Külön külön, is zseniálisak, hát még együtt!
BOGGIE Fonogram-díjas, Hangvilla-díjas énekesnő-dalszerző, Billboard listás előadó, aki három nyelven énekel és alkot.
PETRUSKA a magyar artpop szcéna és az akusztikus gitár virtuozitás egyedülálló képviselője.
Mindketten gyermekkoruk óta tanulnak zenét, és magasan képzett előadók. Egyénileg sok zenei stílusban alkotnak, de a magyar népzene különleges helyet foglal el a szívükben. 2023 októberében a Dél-koreai Első Eurázsiai Fesztiválon ők képviselték Magyarországot. Ez a felkérés hívta életre új közös műsorukat, melyben a legszebb magyar szerelmes balladák és siratóénekek közül válogatva mutatják be a magyar népzenei motívumok és dallamok páratlan szépségét saját zeneiségükön keresztül.

A népzene közkincs és noha a két főhős egészen speciális saját zenét képvisel könnyűzenei és jazz elemekből építkezve, de egyikük világától sem áll távol a népzene. Hisszük, hogy ez az urbánus értelmezés ajtót nyithat sokak számára a magyarkultúra felé.
A dalok kísérete andris jellegzetes és virtuóz fingerpicking gitárjátékára és a művszek kiváló énekhangjára épülnek, mely egyszerre drámai, emberi és szuggesztív és hiányérzet nélkül megtölti a legnagyobb színpadokat is.
A magyar népdalok izgalmas zenei köntöst kaptak. Modernek, de akusztikusak és két énekhangra épülnek, ami a népi témák és gondolatok legtermészetesebb közege. Bátor, izgalmas, újító, de nagyon is a “miénk”.

június 28.

június 29. délelőtt

június 29.

június 30. délelőtt

június 30.