fbpx
Gryllus Dániel-Lackfi János: Itt járt a földön

Gryllus Dániel-Lackfi János: Itt járt a földön

2024. június 29. 15 óra

2023 Karácsonya előtt egy igazán különleges, exkluzív kiadvány jelent meg a Gryllus Kiadó és a Szépművészeti Múzeum közös gondozásában Itt járt a Földön címmel. Gryllus Dániel és Lackfi János még 2020 tavaszán, a Covid tombolása idején – e-mailen és telefonon kommunikálva – együtt írtak egy dicsőítő éneket, melynek rendkívül kedvező volt a fogadtatása az online térben. A siker hatására, no és persze az akkori bezártságnak fityiszt mutatva tovább alkottak, munkájuk eredményeként egy teljes dalciklus állt össze a bibliai gondolatokra épülő művekből.
A nemrég megjelent albumban ezeket a dalokat a Szépművészeti Múzeumban és a Magyar Nemzeti Galériában található festmények és metszetek illusztrálják.

A Lackfi János verseit inspiráló zenét, Gryllus Dániel énekeit a könyv megvásárlói ingyenesen tölthetik le a Kaláka Zenebolt webáruházból. A hanganyag ezen kívül elérhető az összes ismert zenemegosztó és zeneáruház felületén is.

A fesztivál 3. napján pedig élőben lesz lehetőségünk meghallgatni ezt a felemelő dalciklust az egri Szent János apostol és Fájdalmas Anya (szervita) templomban.

Előadják:
Gryllus Dániel, Ferenczi György, Becze Gábor

június 28.

június 29. délelőtt

június 29.

június 30. délelőtt

június 30.