fbpx
Muzsikás és Kacsó Hanga, vendég Berecz István

Muzsikás és Kacsó Hanga, vendég Berecz István

2024. június 29. 22 óra

Az 1973-ban alakult Muzsikás Magyarországon az egyik legnépszerűbb, külföldön a legismertebb magyar népzenei együttes. Az ország kulturális nagykövetei közé sorolják őket. Otthonosan mozognak mind a folk, népzenei és világzenei fesztiválokon, mind komolyzenei koncerteken. Elsőként sikerült elfogadtatniuk a világban a magyar népzenét, mint önálló, minden más műfajjal egyenértékű zenei stílust. Jelen vannak a legjelentősebb koncerttermekben, fesztiválokon, lemezeik világszerte kaphatók az angol-amerikai RYKODISC cég kiadásában. Koncertjeikről és albumaikról elismerően írnak a legnagyobb napilapok, folyóiratok, és zenei szaklapok.

A nagy hangversenyek mellett a Muzsikás rendkívül fontosnak tartja a legkisebbeknek tartott rendszeres gyerektáncházat és az összevont rendhagyó iskolai ének-zeneórákat.

Számos díj és kitüntetés birtokosai. Ezek közül is kiemelkedő a Magyar Művészetért Díj, a Liszt Ferenc díj, a Magyar Örökség díj, a Kossuth díj és a Prima Primissima díj. Az együttest 2008-ban európai zenekarként elsőnek a legrangosabb nemzetközi világzenei díjjal, a  WOMEX-díjjal is elismerték.

Sajnálatos módon a múlt év őszén végleg elbúcsúzott a zenekartól az egyik alapító tag, Éri Péter (brácsa, kontra, mandolin, furulyák, ének), kinek áldott emléke velünk van minden koncerten.

Ezen az alkalmon velünk lesznek:

Sipos Mihály – hegedű
Porteleki László – hegedű, koboz, tambura, ének
Hamar Dániel – nagybőgő, gardon, dob
Mester László – brácsa
Kacsó Hanga – ének, tánc
Berecz István – tánc

június 28.

június 29. délelőtt

június 29.

június 30. délelőtt

június 30.