fbpx
„Az én szívemben boldogok a tárgyak” – Nemzeti Parki Védjegyes Termékek kiállítása

„Az én szívemben boldogok a tárgyak” – Nemzeti Parki Védjegyes Termékek kiállítása

A Templom Galériában pénteken 17:30 órakor kiállítás megnyitó várja a nagyközönséget: „Az én szívemben boldogok a tárgyak” címmel a hazai nemzeti park igazgatóságokkal együttműködő népművészek mesterremekeit csodálhatják meg. A megnyitón a Kaláka együttes zenél. A kiállítás egy hónapig ingyenesen megtekinthető.

A Nemzeti Parki Termék védjegyet a természetvédelmi oltalom alatt álló területeken működő helyi vállalkozások, gazdálkodók támogatására, eladásra szánt termékeik megbecsültségének növelésére és a piaci lehetőségek bővítésére hozta létre a Vidékfejlesztési Minisztérium 2012-ben. A védjegy a környezettudatosság növelését, a térségi, természetvédelmi, vidékfejlesztési és gazdasági együttműködés erősítését szolgálja.

A védjegyre olyan termékekkel lehet pályázni, amelyek védett természeti területen (Natura 2000 terület, természetvédelmi terület, tájvédelmi körzet, nemzeti park) való gazdálkodásból származnak és előállításuk a természetvédelem céljaival összhangban történik. Fontos kritérium az is, hogy a pályázó helyi munkaerő és helyi erőforrások felhasználásával gazdálkodjék. A védjegy hozzájárul a mesterségbeli hagyományok továbbéléséhez, az ősi tájhasználati formák újjáélesztéséhez.

június 28.

június 29. délelőtt

június 29.

június 30. délelőtt

június 30.