fbpx
Szalóki Ági – Körforgás

Szalóki Ági – Körforgás

2024. június 29. 10 óra

Szalóki Ági pályafutása 1994-ben indult. A Nádasdy Kálmán Zeneiskolában Bodza Klára növendéke volt népi ének tagozaton. Nyitott zenész, aki inspirációt elsősorban a tradicionális zenéből és a magyar költészetből merít.  2004-ben alapította első zenekarát, és készítette el első szólólemezét. Példaképei és mesterei Sebestyén Márta, Dresch Mihály, Szakcsi Lakatos Béla, valamint erdélyi magyar és cigány falusi énekesek. Lemezei nemcsak Magyarországon népszerűek. Nyolc lemeze jelent meg Japánban. Fontos számára a társadalmi szerepvállalás, több alapítvánnyal is együtt dolgozik, elsősorban a gyermekek segítése érdekében. Többszörös Fonogram-díjas, Artisjus előadói díjas, Regionális Príma díjas, Liszt Ferenc-díjas előadóművész.

 

Szalóki Ági közel 20 év alatt öt szóló albumot készített felnőtteknek. Ezek alatt az évek alatt gyerekzenekarával több mint 600 koncertet adott Magyarországon és a határontúli magyarok közösségeiben. 2022. augusztus 20-án került bemutatásra a gyerekeknek szóló, ötödik lemeze a Magyar Zene Házában.

 

Ági családi koncertjén az elhangzó dalokat a Körforgás c. lemez dalaiból, a Cipity Lőrinc és Gingalló dalaiból, sőt, a Téli-nyári labodából válogatja. De Ági mindenekelőtt az új lemezének, a Zümmögő idő címűnek a dalait hozza el!

 

Közreműködnek:

Szalóki Ági – ének

Csókás Zsolt – gitár

Orsós Sándor – ütőhangszerek

Kovács Zoltán – nagybőgő

Rácz Krisztián – gitár

Szalai Péter – tabla

június 28.

június 29. délelőtt

június 29.

június 30. délelőtt

június 30.