fbpx
Szirtes Folk Band

Szirtes Folk Band

Szirtes Edina Mókus
2024. június 29. 18.30

A Szirtes Folk Band kiváló muzsikusai a magyar könnyű-, jazz- és világzenei élet meghatározó alakjai. Ebben a fúziós zenei világban a hallgatók mellett a zenekari tagok is nagy örömmel lubickolnak.

A kirobbanó energiával megszólaló formáció zenei világa a tüzes, lendületes, szívbemarkolónépzenei elemeket ötvözi a beatbox popzenei hatásával, és a jazz végtelen szabadságával, improvizatív vonulatával.

Az együttes vezetője, a Erkel Ferenc-díjas, énekes, muzsikus és zeneszerző Szirtes Edina Mókus.

A csapat a népzene, a beatbox és a popzene szerves összeolvadásából alkot egyedi, etno-fúziós zenei világot.

A Szirtes Folk Bandben a kíváncsiság volt a legfőbb hajtóerő, szerettem volna megtapasztalni, milyen a népi brácsa fantasztikusan bizsergető hangzása, ha mellette lüktet a beatbox. Már azelső próbán fülig ért a szám, ugyanis ez a két hangszer rendkívüli szabadságot és vagányságotkölcsönöz a zenének. Ez adott további lendületet arra, hogy még milyen hangszerek és muzsikusok tehetnék teljesebbé a zenei világot. Olyan zenészeket kerestem, akik játékokukkal lenyűgöző világot teremtenek és azonnal karakteres játékmódjuk azonnal felismerhető!”– meséli a Szirtes Folk Band alakulásáról, Szirtes Edina Mókus.

Az együttesben a magyar könnyű- jazz- és világzenei élet meghatározó alakjai: Papp Endre, Fekete Márton, Dés András, Födő Sándor, Fekete János Jammal, Fenyvesi Márton, CsertaBalázs, Bede Péter és Földes Gábor játszanak.

Szirtes Folk Band

június 28.

június 29. délelőtt

június 29.

június 30. délelőtt

június 30.